A Collegium Hungaricum Berlin 2017-ben indított új programja, a CHB Atelier Németországban élő, magyar kötődésű művészeket invitál arra, hogy néhány hétre a Berlin központjában álló épületben rendezzék be műtermüket, és a nagyközönség előtt alkossanak. 2017 szeptemberében a CHB Atelier vendége a Berlinben élő Sági Gyula, akinek absztrakt munkái Európa-szerte komoly sikereket érnek el.
Artikel Atelier SGy Portre
A művész 2010-ben diplomázott a Nyugat-Magyarországi Egyetem képi ábrázolás szakán, festő szakirányon. 2010 óta számos csoportos és egyéni kiállításon szerepelt, többek között Budapesten, Párizsban, Hágában, Berlinben és Londonban. 2014 óta Berlinben él és dolgozik.
Az ismétlődő jelrendszerek minden élő dolognak sajátjai, mikro és makro szinten egyaránt jellemzőek. Erre a szabályszerűségre épülnek Sági munkái, melyek a természetben fellelhető repetitív struktúrákat idézik a végsőkig absztrahált vizuális alapjelek szintjén értelmezhető formákban. Legújabb munkáin Sági figyelme az organikus struktúráktól a geometrikus rendszerek felé fordul. Ezen kísérletek „frekvenciarajzok”, melyeken a spontán, szabálytalan rendszerek és energikus vonalak szigorú szabályok szerint felépített, repetitív struktúrákkal találkoznak.
Artikel Atelier SGY 1

Artikel Atelier SGY 2

Artikel Atelier SGY 3

Artikel Atelier SGY 4
Sági Gyula 2017. szeptember 10. és október 11. között dolgozik a Collegium Hungaricum Berlin földszinti termében. A műterem hétköznaponként 13 és 18 óra között nyilvánosan látogatható.