2018. február 1-24. | Post_ [2017] @ Vorspiel 2018

Különleges produkcióval készültünk az idei Vorspielre: a transmediale és a CTM 2018 előfesztiválján a CHB a budapesti Let it Be! art agency-vel közös szervezésben, a Zönotékában mutatja be Gryllus Ábris audiovizuális installációját, amely a média designer-zenész Vadas Zsófia Tamara táncossal közös kollaborációjából született. A két alkotó a CHB Montag Modus eseménysorozatában dolgozott együtt először.

 

Az emberi viselkedést általában hosszabb ideig észlelhető és látható megnyilvánulások összességeként definiáljuk, amit leggyakrabban a mentális és testi állapot, a személyes motivációk és attitűdök határoznak meg. Különböző verbális és metakommunikációs jelek segítségével üzenünk környezetünknek és reagálunk egy-egy helyzetre. 
A poszthumanizmus világképében az ember egy olyan merész és idealista lény, aki szellemi és fizikai képességeinek határait folytonosan meghaladva fejlődik. Minduntalan újraértelmezi saját természetének lehetőségeit. Reakcióinak extrém mintázataiból az „ember utáni ember” lehetséges víziója rajzolódik ki, aki túllép önmagán.
A Post_ installáció Gryllus Ábris média designer-zenész és Vadas Zsófia Tamara táncos-koreográfus közös kollaborációjából született, a Post_01 című moduláris szerzemény vizuális kivetülése. A rögzített mozgás a zenei kompozícióhoz hasonlóan az utóhatások természetére, a berögződött és szokatlan társadalmi viselkedésformákra, valamint a mindennapi rutinok profanitására fókuszál.
Gryllus Ábris Budapesten alkotó média designer és zenész. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem vizuális kommunikáció szakán diplomázott. A FOR. zaj techno formáció és a Sleeping Beauty Project kollektíva tagja. Rendszeresen szerez zenét kortárs táncelőadásokhoz. Installációt többek között bemutatta már a Berlin Gallery Weekend, a Vienna Design Week, a Soundscapes Festival, a Velencei Biennálé, az Off Biennálé Budapest, a Montag Modus Berlin, a Trafó Kortárs Művészetek Háza, a Horizont Galéria és az Art Quarter Budapest.
 
Megnyitó: 
Exercises of an Eternal Holiday – táncperformansz (link a saját programoldalra)
Előadók: GRYLLUS Ábris, VADAS Zsófia Tamara, MOLNÁR Csaba 
2018. február 1. 19:00
ZÖNOTÉKA, Hobrechtstraße 54, 12047 Berlin
 
Post_ [2017]
audiovizuális installáció
2018. február 1-24.
ZÖNOTÉKA, Hobrechtstraße 54, 12047 Berlin
 
A program a Human Signals eseménysorozat része.
 
Koncepció & zene: GRYLLUS Ábris
Koreográfia: VADAS Zsófia Tamara
Operatőr: NAGY Marcell
Gaffer: MÓNA Zsolt 
Focus Puller: DAMOKOS Attila
Külön köszönet: VASS Csenge
Kurátor: KOVÁCS Andrea
Támogatók: Trafó Kortárs Művészetek Háza, Collegium Hungaricum Berlin
Együttműködő partnerek: Let it Be! art agency, Farbwechsel