Audi Short Film Awardot nyert Bucsi Réka

 

Ismét örülhettünk magyar díjnak a Berlinalén: Bucsi Réka és a magyar-dán koprodukcióban készült Solar Walk című animációs rövidfilm kapta az Audi Short Film Awardot a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. A díjat és a 20 ezer eurós pénzjutalmat 2018. február 24-én vette át a fiatal magyar rendező.

 

Bucsi Réka nem először járt a Berlinalén: korábban a Symphony no. 42 és a LOVE című animációs filmjeit is itt mutatták be – az utóbbi alkalommal interjút is készítettünk vele. A Solar Walk a rendező összetéveszthetetlenné érett, enigmatikus képi és akusztikus sajátos világát építi tovább.

A 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon több magyar vonatkozású munkát láthatott a berlini közönség. A Panoráma szekcióban vetítették Bogdán Árpád új, Genezis című munkáját, míg a Berlinale Classics adott helyett a tavalyi Arany Medve-díjas Enyedi Ildikó első filmje, Az én XX. századom felújított digitális kópiája bemutatójának. A Berlinaléval párhuzamosan futó, a Német Filmkritikusok Szövetsége által indított Kritikusok Hete válogatásában Lichter Péter és Máthé Bori két kísérleti filmje, a The Rub és a 2016. október 8. mutatkozott be.