2018. április 4. 20:00 | Berlini Magyar Filmklub

 

Az április 8-i Nemzetközi Roma Nap előtt tiszteleg a Berlini Magyar Filmklub a Viktória – A zürichi expressz című, 2014-es film vetítésével április 4-én 20 órakor. A vetítést követően a főszereplő Farkas Franciskával is lehet majd találkozni.

 

A film főhőse a mélyszegénységben élő, budapesti roma lány, Viktória (Farkas Franciska). Hogy kitörjön a kilátástalan nyomorból, Viktória vonatra száll és prostituáltként próbál boldogulni Svájcban. Zürichben azonban már az első napon kiderül, hogy tervei megvalósításába mások is beleszólnak majd: szerencsejáték-függő futtatója (Nagy Zsolt) nyomorúságos körülmények között tartja, éjjel-nappal dolgoztatja és még a pénzét is elveszi. Viktória lassan összebarátkozik szobatársnőjével, a gyermeke visszaszerzéséért küzdő Blondie-val (Stefanovics Angéla), és együtt szállnak szembe sorsukkal.

A Men Lareida rendezésében, a Svájcban élő Maros Annával közösen írt forgatókönyve alapján készült, magyar szereplőkkel, svájci finanszírozásban forgatott filmdráma Farkas Franciska első nemzetközi sikere. A vetítést követően a színésznő, aki a COME OUT NOW! 1. Roma Biennále fellépőjeként tartózkodik Berlinben, válaszol a közönség kérdéseire.

Viktória – A zürichi expressz

Szereplők: Farkas Franciska, Nagy Zsolt, Stefanovics Angéla, Pölöskey Erika, Csercsa Elemér, Foscky Pueta, Szénási Angéla
Rendező: Men Lareida
Forgatókönyvíró: Men Lareida és Maros Anna
Zeneszerző: Michael Kalt
Operatőr: Marco Barberi
Producer: Valentin Greutert és Simon Hesse
Vágó: Claudio Cea

A Berlini Magyar Filmklub a Speak Easy Projekt Berlin és a Collegium Hungaricum Berlin közös rendezvénye.