2018. április 14. 20:00 | Nagy – Várnagy – Simet: Give in 2.0 / MAL

 

2018. április 14-én a budapesti MA·ZE társulat két magyar kortárstánc-darabját mutatja be a berlini ACUD Theater. A Give in 2.0 Nagy Emese, Várnagy Kristóf és Simet Jessica előadásában, a MAL pedig a Simet-Nagy páros munkájaként kerül a nézők elé. A berlini premiereket a CHB is támogatja.

Give in 2.0 „Sugar, spice and everything nice!”
Táncelőadás, 30’

A darab fő motívuma az intimitás – az, hogy az előadók és a közönség miként létezik a közösen használt térben. A közönség kör alakban elrendezett párnákon foglal helyet a művészek körül. Az extrovertált, nyitott előadás során az alkotók a közönség attitúdjét vizsgálják és kísérleteznek vele: miként reagálnak, ha valaki átlépi a személyes terük határait, miként reagálnak, ha valami történik velük, hogy érzik magukat az előadás részeként. Nincsenek határok néző és előadó közt – emiatt az alkotók szívesen veszik a közönség véleményét is a darab végeztével.
Alkotók és előadók: Nagy Emese, Várnagy Kristóf és Simet Jessica
Támogatók: Artus, Sín Kulturális Központ, Műhely Alapítvány

MAL
Táncelőadás, 15’

A két alkotó Charles Baudelaire: A romlás virágai (Les fleurs du mal) című verseskötetéből inspirálódva, valamint saját tapasztalataiból merítve igyekszik a mai társadalomra és annak az adott hatalmi rendszerhez való viszonyára reflektálni. A darab egy belső romlási folyamatot mutat be, mely elkerülhetetlen következménye a hamis valósághoz való ragaszkodásnak, megjeleníti az ember morális szabályrendszere és a rá nehezedő külső nyomás közötti harcot. Mindezt az előadók könnyed és látszatra felszínes atmoszférát teremtve adják elő, a bennünket körülvevő „máznak”, illúziónak tartva tükröt.
Alkotók és előadók: Nagy Emese, Simet Jessica
Zene: Frank Bretschnedier / Kutiman
Támogató: Műhely Alapítvány, Új Előadóművészeti Alapítvány

Coverfénykép: Daniel Dömölky Photography

Facebook-esemény 

Jegyvásárlás itt.