2018. június 8. | RULES: a pénteki programok

21:00–22:30
CHB Moholy-Nagy-terem, 2. emelet
Žagar
 
 
A Žagar a kelet-európai elektronika egyik legjelentősebb előadója. A négytagú zenekar erős, pszichedelikus koncerteket ad egyedi, élő hangzásával, amely az elektronika, a dub és techno, valamint világzenei elemek keveréke. Turnéjukra több vendégművészt hívtak meg (szitáron, trombitán, ütőkön). A zenekar nagy rajongói a BBC 6 Music-tól Don Letts, az Amazing Radio és a Future Music. Közben a Žagar 2018-ban megjelenő, új albumán dolgozik, amelyet a T-Com Electronic Beats támogat.
 
“A Žagar a hallgatóságot pszichedelikus utazásra viszi Jamaika és a Kraftwerk-i Németország között” WhiteRoom Reviews (NL) 
 
“Mintha a Daft Punk totál betépve újramixelte volna Sigur Rós-t” Mixmag UK
 
Támogatja az NKA és a Hangfoglaló Program.
 
22:30–24:00
CHB átrium
Freakin’ Disco
 
 
A Freakin’ Disco a jazz és techno keveréke: képzeld el, hogy Thelonious Monk és a Chemical Brothers együtt játszanak. Élő előadásaik elementáris ereje az űrbe röpíti a közönséget. Játszottak már a Szigeten, Ozorán, a Művészetek Völgyében, a Bánkitó Fesztiválokon, a dán Slaughterhouse Fesztiválon, Londonba, Brightonban, Berlinben, és a óriási show-t adtak a MENT Showcase fesztiválon 2018-ban. A Budabeats Records National Jazz Fuckers lemeze a Phenomenon magazin év végi toplistáját vezette. A zenekar a NUBU divatbemutatóira és a Fővárosi Nagycirkusz előadásaira is komponált zenét. A „Live at Bánkitó” lemezük a YouTube-on és a stream platformokon jelent meg 2017-ben. A zenekar új albumán dolgozik, amely ősszel jelenik meg. 
 
„Zenéjük a végtelenségig tágítja a világegyetemet a füleid között és megérted Einsteint. Megérted, milyen érzés nagy sebességgel száguldani, mikor az idő lelassul, és a tenyeredben lüktet.” Kárpáti Péter: Dramaturge
 
„A Freakin’ Disco olyan labirintusba visz bennünket, ahonnan nem akarunk távozni. Nincs szükségünk Ariadne fonalára, Minotaurusz közeleg, az ajtó bezáródik, és táncolni kezdünk.” Latorczai Balázs, Szimpla Kert
 
Az NKA és a Hangfoglaló Program támogatásával.