Egy időszak véget ér, egy új elkezdődik

Fotó: Bujnovszky Tamás, 2017.
 
A Collegium Hungaricum Berlin profiljának és programstruktúrájának megújítása 2015-től zajlott, az új igazgatói megbízatás eredményeként. A kezdetektől úgy gondoltuk, hogy a Collegium Hungaricum Berlin a magyar nemzetet képviseli, és mint ilyen, felelősséggel tartozik a legmagasabb minőségért és a kritikus közönség eléréséért.
 
Az elmúlt három év alatt kreatív központként, nemzetközi összefüggésben ezt próbáltuk megvalósítani, új programformátumokkal, profillal, megújított kommunikációval. Ezt természetesen nem lehetett volna megoldani partnerek, alkotók, együttműködők nélkül – nekik ezúton szeretnénk kifejezni köszönetünket.
 
Úgy gondoljuk, hogy a közös munkával felépített intézményi modell, ami a tartalomfejlesztésre és az Y generációra, mint célközönségre koncentrált, nem csupán működőképes, de izgalmas alternatíva a magyar kultúra és kreativitás helyszínspecifikus bemutatásához. Ebben a kapott visszajelzések is megerősítenek. 
 
Büszkék vagyunk az elvégzett munkára, eredményeinkre és köszönjük a bátorítást, a bizalmat. A továbbiakhoz pedig sok sikert kívánunk az Intézetnek!
 
Kopek Gábor, igazgató és Kovács Dániel, programigazgató