November 22-től a német mozik is vetítik Mundruczó Kornél Jupiter Holdja című szarkasztikus szuperhős-eposzát.

Jupiters Moon 650x500 v2

„Különös, ugyanakkor szórakoztató sci-fi-különlegesség"
The Guardian

JUPITER HOLDJA

Magyar-német koprodukció, 2017
Rendező: Mundruczó Kornél
Forgatókönyv: Wéber Kata
Főszereplők: Merab Ninidze, Jéger Zsombor, Cserhalmi György, Balsai Móni

Trailer

Aryant (Zsombor Jéger), a fiatal szír menekültet meglövik, miközben illegálisan próbálja átlépni a szerb-magyar határt. A sebesülés következtében még sokkos állapotban van, amikor hirtelen ráébred, hogy pusztán a gondolat erejével képes lebegni. Amikor a menekülttábor orvosa, Dr. Stern (Merab Ninidze) fülébe jut a dolog, rögtön üzletet lát Aryan különleges képességeiben: a fiút a csodálatos gyógyulás példájaként akarja mutogatni jómódú betegeinek, ezzel pénzt csalva ki belőlük. De lehetséges-e, hogy Aryan tényleg egy angyal, netán egy felsőbbrendű lény?

A JUPITER HOLDJA a Proton-Cinema gyártásában készült, a filmet támogatta a Match Factory Productions, a KNM, a ZDF/Arte és a Chimney.
A film producerei Petrányi Viktória, Viola Fügen, Michael Weber, Michel Merkt, koproducerei Alexander Bohr és Fredrik Zander. A filmet támogatta a Magyar Nemzeti Filmalap, az Eurimages, a Film- und Medienstiftung NRW, a Mitteldeutsche Medienförderung és a Medienboard Berlin-Brandenburg.

A JUPITER HOLDJA 2018. november 22-től látható a német mozikban az NFP marketing & distribution forgalmazásában és a Filmwelt Verleihagentur terjesztésében.

 

További információk itt és a forgalmazó honlapján.