2018.12.13. 19:00 | Filmvetítés a Zönotékában

REMÉLEM LEGKÖZELEBB SIKERÜL MEGHALNOD :-)
(Rendező: Schwechtje Mihály, 2018, 96 perc)

Ifjúsági dráma és egy zaklatásba forduló szerelem története: Eszter az osztálytársnőihez hasonlóan titokban az angoltanára után vágyakozik, akiről váratlanul kiderül, hogy viszonozza a lány érzelmeit. SMS-ek és videóbeszélgetések során bontakozik ki a kapcsolatuk, azonban a valóság és az online világ közötti szakadék szélén Eszter lába alól szép lassan elkezd kicsúszni a talaj. 

Vajon arról van szó, hogy az ember bebizonyítsa a többi fiúnak, hogy ő már igazi férfi? Vagy arról, hogy végre halljuk valakitől, hogy különlegesek vagyunk? Eszternek és osztálytársainak elsősorban megerősítésre van szükségük. A környezetük egyértelmű példaképekkel állítja őket szembe: túlszexualizált lányok az animék világában és kidolgozott testű férfiak végtelen számú barátnővel az oldalukon. Az elvek, az empátia és a bizalom az elismeréshez vezető úton csupán másodlagosak.

Schwechtje Mihály első nagyjátékfilmjének fiataljai látszólag szuverénen próbálnak eligazodni abban az információáramlásban, ami körülveszi őket minden nap. Az állandóan elfoglalt szülőkkel csak felületesen kommunikálnak, a valódi érzelmeiket pedig legszívesebben a közösségi média felületein osztják meg egymással. Mellékesen, ám folyamatosan megnyilvánuló szexizmus, manipuláció és kihasználás szinte természetesnek hatnak ebben a közegben. A médiahasználati szokások ilyen mértékű változásával párhuzamosan Eszter története is drámai fordulatot vesz.

A filmvetítés helyszíne:
ZÖNOTÉKA
Hobrechtstrasse 54., 12047 Berlin